Civilno druŠtvo pita??? na TV Pink

U želji da otvore dijalog o budućnosti Srbije i saznaju kako je vide političke partije, Građanske inicijative, Federacija nevladinih organizacija Srbije i Evropski pokret u Srbiji, pokrenule su seriju emisija pod nazivom “Civilno društvo pita???”.

Emisije će biti emitovane na televiziji Pink svake subote u terminu od 16.45 do 17.30 časova, sve do izbora 11. maja 2008.

Emisija je koncipirana tako da predstavnici civilnog društva predstavnicima političkih partija na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima,  postavljaju pitanja koja su od važnosti za društvo.

Prva emisija održana je u subotu, 12. aprila 2008. godine, kada su predstavnici civilnog društva pitali predstavnike manjinskih partija: Rajka Đurića iz Unije Roma Srbije, Esada Džudževića iz Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka i Balinta Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara. Iako najavljen, predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi nije mogao da prisustvuje emisiji, pa je njegovo mesto ostalo upražnjeno. Civilni sektor predstavljali su: Aleksandra Šanjević i Miljenko Dereta iz Građanskih inicijativa, Nikola Šlajh iz Evropskog pokreta u Srbiji i Pavel Domonji iz Helsinškog odbora za ljudska prava.

Gosti emisije 19. aprila 2008. godine bili su predstavnici Koalicije DSS-NS: Dragan Šormaz, Đorđe Mamula, Željko Tomić i Dubravka Filipovska. Pitanja su im postavljali predstavnici civilnog sektora: profesorka Beogradskog Univerziteta Srbijanka Turajlić, Biljana Stepanović iz magazina Ekonomist, Nataša Dragojlović iz Evropskog pokreta u Srbiji i Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije.

Gosti emisije “Civilno društvo pita???” u subotu 26. aprila 2008. godine bili su predstavnici Liberalno demokratske partije: Vesna Pešić, Jovana Tavčar, Anka Ivković i Vladimir Pavićević. Predstavnici civilnog sektora bili su: Nadežda Gaće iz NUNS-a, Tanja Azanjac iz Programa za mlade Gradjanskih inicijativa, Maja Bobić iz Evropskog pokreta u Srbiji i Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam

Gosti emisije “Civilno drustvo pita???” u subotu, 3. maja 2008. godine od 16.45 do 17.30 časova biće predstavnici Koalicije “Za Evropsku Srbiju-Boris Tadić”:

Dragoljub Mićunović, Milan Marković, Snežana Marković-Samardžić i Suzana Grubješić. Pitanja će im postavljati predstavnici civilnog sektora: Jelica Minić, Evropski pokret u Srbiji, Slobodan Aćimović, Ekonomski fakultet, Darko Bursać, Recognize crew i Miljenko Dereta, Gradjanske inicijative.